IJsselmeer

Zeilen op het IJsselmeer is heerlijk. Je hebt lekker de ruimte op het water en kunt genieten van de vrijheid en de natuur. Veel mensen zijn dol op het zeilen op het IJsselmeer.

Uiteraard is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken wanneer je wilt gaan zeilen op het IJsselmeer. Allereerst natuurlijk het weer. Het is belangrijk om van tevoren de weerberichten te bekijken, voordat je begint met zeilen.

In Nederland kan het weer snel omslaan, waardoor het zeilen ineens een stuk lastiger kan worden. Check daarom altijd de vooruitzichten voor de hele dag.

Waarom wij

Jarenlange ervaring - 14 jaar
Hoog slagingspercentage - 90%
Aantal medewerkers - 7
Aantal zeilboten - 23

Comfortabel zeilen op het IJsselmeer

Wanneer je goed voorbereid uitvaart, dan kun je echt genieten van comfortabel en onbezorgd zeilen op het IJsselmeer.

Je kunt vaak goed gebruik maken van een doorstaande wind op het water, waardoor je kunt zeilen op de rolgenua. Het is dan niet nodig om het grootzeil te hijsen. Zeker in de zomer is het goed om er rekening mee te houden dat je tijdens het zeilen op het IJsselmeer ineens te maken kunt krijgen met onweersbuien.

Tijdens deze buien kan de wind makkelijk veranderen van richting, waardoor het raadzaam is om minder zeil te voeren.

Een zeilcursus volgen

Zeker als je alleen wilt gaan zeilen op het IJsselmeer is het verstandig om eerst voldoende ervaring op te doen met het zeilen. Heb je dit nog niet?

Dan kun je natuurlijk altijd eens een zeilcursus volgen om het echt goed te pakken te krijgen. Hiervoor kun je natuurlijk bij Zeilcentrum Batavia Sailing Center in Sneek terecht.